rond de Arjen’s Plak

Vandaag begint het Pinksterweekend, de boerderij stroomt vol met nieuwe gasten.

we hopen dat het weer een beetje gaat meewerken, de natuur in ieder geval wel. Eindelijk komt ie een beetje op gang.

De natuur op Terschelling is altijd wel een maand later dan aan de wal, dit komt door twee nog koude zeeen, die de natuur beinvloeden, maar ook de noordelijke ligging natuurlijk, moet je maar eens rijden van Maastricht naar Groningen in het vroege voorjaar…..staan in Limburg al bomen met bloesem, dan zie je hoe noordelijker je komt, hoe minder ver de natuur is. Daarbij komt – voor heel Nederland – die ontzettend koude maart en april.

Maar nu staat onze perenboom overtuigend te bloeien, deze boom moet al meer dan honderd jaar oud zijn, hij is te zien op foto’s gemaakt door Jelle Cupido van onze boerderij ( nog met het oude voorhuis )

P1040288

Jammer genoeg is ie maar een paar dagen echt mooi, daarna waait meestal alle bloesem de boom uit en als het tegen zit ook alle vruchtbeginsels, waardoor hij in het najaar nauwelijks peren heeft, hoewel tegenzit……..het geeft nogal een troep als de peren uit de boom vallen.
Maar het is heerlijk om een maaltje stoofperen van onze boom te bereiden, het zijn echte roodkokers ( Brederode ), waar je geen suiker en kleurstoffen aan hoeft toe te voegen.

Op dit moment is de boom ook de toevluchtsoord voor een dwaalgast…….van de week kwam mijn moeder met zoiets van….wat zit er nu in mijn tuin….
en ik wist ook niet wat het was, ja een papagaai-achtige, dus heb ik er een foto van gemaakt en op fodzoeker gezet met de vraag of iemand een vogel kwijt was.

SAM_1375

al gauw kwamen er reacties……. het is een halsbandparkiet en zit al een paar weken in West, zoekt het nu dus om Aast, wat wel begrijpelijk is met de voedselvoorraad bij mijn moeder in het tuintje en je ziet hij vindt de pinda’s lekker. De halsbandparkiet schijnt in de parken in de randstad in grote groepen voor te komen, hier is hij maar in zijn eentje, terwijl het een groepsdier is. Misschien krijgt hij wel aansluiting bij alle kauwtjes die hier zitten

1 Response to “rond de Arjen’s Plak”


  1. 1 claryvan houte mei 18, 2013 om 6:22 pm

    Hier vliegen ze in hordes zitten in het sterrebos met zeker honderd


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

<span>%d</span> bloggers liken dit: